Sudjelovanje Dental Esthetic Centra na DENTEX-u 2024: Stručnjaci u funkcijskoj dijagnostici

Na ovogodišnjem DENTEX-u, u sklopu "Ordinacije uživo", imali smo čast sudjelovati kao predstavnici Dental Esthetic Centra. Naši vrhunski stomatolozi, dr. med. dent. Alenko Dunđer i dr. med. dent. (Univ. Heidelberg) Branko Kašaj, održali su izlaganje i demonstraciju na temu „Uzimanje registrata maksimalne interkuspidacije, centrične relacije i prijenos obraznim lukom“.

Što je funkcijska dijagnostika i zašto je važna?

Dental Esthetic Centar spada među rijetke ordinacije koje se bave funkcijskom dijagnostikom – specifičnim dijelom stomatologije posvećenim rješavanju problema malokluzije ili neispravnog nalijeganja zubi. Ovaj česti poremećaj može izazvati niz neugodnih simptoma, uključujući ukočenost vrata, trnce u području glave i vrata, teške glavobolje i mnoge druge probleme.

Simptomi malokluzije

Pacijenti koji pate od malokluzije često osjećaju bolove u žvačnim mišićima, zglobovima ili okolnim strukturama. Također, mogu se javiti škljocanje, preskakanje ili pucketanje zglobova, te ograničeno otvaranje donje čeljusti. Ostali simptomi uključuju bolove u vratu i ramenima, glavobolje, vrtoglavice, povraćanje, zvukove u ušima i zamućen vid.

Naš pristup funkcijskoj dijagnostici

U ordinacijama koje ne primjenjuju pravila funkcijske dijagnostike, često dolazi do funkcijskih poremećaja izazvanih samim stomatološkim zahvatima. U Dental Esthetic Centru, pravila funkcije integriramo u sve naše stomatološke zahvate, od najjednostavnijih poput plombiranja zuba, do najsloženijih kao što su ugradnja implantata, izrada krunica i mostova, ortodoncija i kompleksne oralne rehabilitacije.

Zašto smo jedinstveni?

Naš tim je posebno educiran za područje funkcijske dijagnostike i terapije, a ordinacija je opremljena najsuvremenijom tehnologijom i elektroničkim uređajima za dijagnostiku i terapiju funkcijskih poremećaja žvačnog sustava. Ovaj sveobuhvatan i pažljiv pristup garantira dugoročan uspjeh stomatološke terapije za naše pacijente.

Više o funkcijskoj dijagnostici pročitajte ovdje.

Posjetite nas u Dental Esthetic Centru i uvjerite se sami zašto smo lideri u funkcijskoj dijagnostici i stomatološkoj terapiji. Vaše zdravlje i zadovoljstvo su naš prioritet.