KOVINSKO-KERAMIČNE PREVLEKE IN MOSTIČKI


Kovinska keramika je kot material za izdelavo zobnih nadomestkov že več kot 50 let standard v zobni protetiki.

Zaradi njene trdnosti, estetskega videza, biokompatibilnosti in popolne izdelave še vedno velja za enega najboljših materialov za izdelavo zobnih prevlek in mostičkov.

Kovinsko-keramične prevleke ne prepuščajo svetlobe, kar je določena estetska pomanjkljivost, vendar se ob pravilni in natančni izdelavi kovinsko-keramičnih prevlek lahko dosežejo vrhunski estetski rezultati.

Ogrodje kovinsko-keramičnih prevlek in mostičkov je izdelano iz biokompatibilne, izjemno trdne kovinske zlitine, na katero se namesti zobna keramika, tako da je po obliki in barvi popolnoma enaka naravnemu zobu.

Robno tesnjenje pri kovinsko-keramičnih prevlekah

To je mikronski prostor med robom kovinskega ogrodja kovinsko-keramične prevleke in ostankom zbrušenega zoba. Velikost tega prostora pri kovinsko-keramičnih prevlekah znaša 20 mikronov.

Pri fiksiranju prevleke ali mostička na zob se ta prostor zapolni z zobnim cementom, ki obenem zalepi prevleko na preostanek zoba in na tak način popolnoma hermetično zapre ta prostor, zobna prevleka in preostanek zoba pa postaneta eno.