CIRKON-KERAMIČNE PREVLEKE IN MOSTIČKI


Cirkon-keramične prevleke in mostički so v zadnjih 15 letih postali zlati standard pri izdelavi estetskih zobnih nadomestkov.

To je danes, v sodobnem zobozdravstvu, material za izdelavo vrhunskih estetskih in najbolj natančnih protetičnih izdelkov.

Cirkon-keramične prevleke in mostički imajo v ogrodju cirkonij, na katerega se modelira zobna keramika. Keramika in cirkonij prepuščata svetlobo tako kot naravni zobje, kar tako izdelanim prevlekam in mostičkom daje povsem naraven videz in lepoto.

Računalniško oblikovanje in CAD/CAM tehnologija nam omogočata izjemno natančnost pri izdelavi cirkon-keramičnih prevlek in mostičkov.

 

 

Robno tesnjenje oziroma velikost prostora na spoju med cirkonijevo podlago in ostankom brušenega zoba pri cirkon-keramičnih prevlekah znaša samo 5 mikronov, medtem ko je pri kovinsko-keramičnih prevlekah to 20 mikronov, torej je natančnost cirkon keramike 5-krat večja.

Precej večja je tudi natančnost pri stikih z zobmi iz nasprotne čeljusti pri cirkon-keramičnih prevlekah in mostičkih, kar je izjemnega pomena za pravilno delovanje žvečnega sistema.

Izjemna natančnost robnega tesnjenja in stikov z zobmi nasprotne čeljusti sta najpomembnejši prednosti pri izboru cirkon-keramičnih prevlek in mostičkov v primerjavi s kovinsko-keramičnimi prevlekami in mostički.