ZOBNE LUSKE


 

Zobne luske su vrhunski estetski zobni nadomestki, izdelani iz zobne keramike, ki se namestijo na sprednjo ploskev zoba.

Njihova posebnost je v tem, da z minimalno preparacijo samo sprednje zobne ploskve lahko dosežemo odlične estetske in funkcionalne učinke na zobeh.

Z njihovo pomočjo lahko opravimo manjše korekcije položaja in oblike zob ter zmanjšati ali popolnoma zapreti razmake med zobmi, če ti obstajajo. Ker so izdelane iz zobne keramike, ki prepušča svetlobo in so prosojne tako kot zobna sklenina, lahko z njimi izredno učinkovito korigiramo barvo zob.


Za izdelavo zobnih lusk je potrebna preparacija sprednje zobne ploskve, medtem ko zadnja ploskev ostaja intaktna. Minimalno se brusi samo zobna sklenina, debelina preparacije pa znaša 0,5 do 0,8 mm za razliko od zobnih prevlek, kjer je preparacija veliko bolj obsežna.

 

 

Zobne luske lahko izdelamo za posamezne zobe, ki so lisasti, poškodovani, okrušeni ali nepravilnih oblik in z njimi popravimo te pomanjkljivosti.

      
      

Zobne luske lahko izdelamo tudi na skupinah zob, najpogosteje na sprednjih zobeh, in tako ustvarimo nov čudovit nasmeh naših pacientov.

            

V sodobnem estetskem zobozdravstvu so zobne luske nepogrešljive pri ustvarjanju lepega nasmeha pri naših pacientih. So odlična alternativa keramičnim prevlekam, saj se zaradi minimalne preparacije zob za izdelavo lusk ohranja zobno tkivo, rezultat pa je vrhunski estetski učinek.

Zobne luske morajo biti pravilno indicirane, saj jih ne moremo uporabiti pri precej poškodovanih kronah zob s številnimi razpokami, pri zobeh, ki imajo veliko zalivk in kjer je njihova barva zelo spremenjena (diskoloracija).