ESTETSKA POLNILA


Estetska polnila (bele zalivke /plombe) uporabljamo pri restavriranju zaradi kariesa izgubljenega zobnega tkiva. Pri izdelavi estetskih polnil na zobeh v centru Dental estetic uporabljamo najsodobnejšo adhezivno tehnologijo z estetsko kompozitnimi in steklasto ionamernimi materiali najboljših svetovnih proizvajalcev.

Rekonstruiramo in oblikujemo vsako izboklino in vdolbino na zobu in izdelamo vsako podrobnost in s tem zobu dajemo izvirno obliko in funkcionalnost.

Po izdelavi polnila (zalivke) zob izgleda povsem naravno in lepo, kot pri novo zraslem zobu.

Tako kakovostno izdelana estetska polnila lahko trajajo več kot 10, v nekaterih primerih celo 20 let. To vam lahko potrdimo na podlagi naših dolgoletnih izkušenj in izdelave nekaj tisoč estetskih polnil.

Odstranjevanje kariesa in restavracija zobnega tkiva z estetskimi adhezivnimi materiali – V približno 45 minutah boste, ob lokalni anesteziji, dobili zob, ki estetsko in funkcionalno izgleda in deluje, kot da nikoli ni bil prizadet zaradi kariesa, z obstojnostjo več kot 10 let.

 

 

Zamenjava obstoječih amalgamskih polnil

Za razliko od klasičnih amalgamskih zalivk moramo pri preparaciji zoba odstraniti le tisti del, ki je prizadet zaradi kariesa in tako v največji možni meri ohranimo zobno tkivo; adhezivni materiali se namreč kemično vežejo na zdrav del zoba in na njem ni potrebno opraviti nobene retencije.

Pri uporabi klasičnega amalgamskega polnila (srebrna zalivka) moramo odstraniti tudi precejšen del zdravega zobnega tkiva, saj mora amalgamsko polnilo imeti določeno velikost in pravilno (pravokotno) obliko, da ostane v zobu, saj nima sposobnosti kemične vezave za obzobno tkivo, temveč se v zobu obdrži le s pomočjo mehanskega trenja .

To z vidika sodobnega estetskega zobozdravstva pomeni popolnoma nepotrebno, škodljivo in trajno izgubo zdravega obzobnega tkiva.
Danes vsi vodilni svetovni zdravstveni strokovnjaki odsvetujejo uporabo amalgama, ker vsebuje velik odstotek živega srebra ter priporočajo zamenjavo obstoječih amalgamskih polnil z estetskimi kompozitnimi in steklasto ionamernimi polnili.

Ni potrebno posebej poudarjati, da so adhezivna estetska polnila (bele zalivke) za razliko od amalgamskih tudi estetsko sprejemljivejša

 

Zamenjava obstojećih amalgamskih polnil - Izdelan je vsak najmanjši detajl na zobu, tako da je zob v največji možni meri videti naraven in lep.