CIRKON - KERAMIČKE KRUNICE I MOSTOVI


Cirkon-keramičke krunice i mostovi zadnjih su 15 godina postali zlatni standard u izradi estetskih zubnih nadomjestaka. To je danas, u suvremenoj stomatologiji, materijal izbora za izradu vrhunskih estetskih i maksimalno preciznih protetskih radova. Njima vraćamo potpuno prirodan izgled estetski neprivlačnim zubima, kao i funkcionalnost zubima koji su oštećeni.

 

Zubne krunice preporučuju se:

  • Kada želimo osigurati funkcionalnost zuba koji je jako oštećen karijesom
  • Kada je zub jako napuknut ili otkrhnut
  • Kod liječenih zubi koji nakon terapije imaju velika oštećenja
  • Kada je zub promijenio boju zbog vađenja živca
  • Kada želimo uljepšati osmijeh

 

Pod estetskim krunicama i mostovima podrazumijevamo krunice i mostove izrađene od keramike i cirkona bez metalne podloge. Za razliku od metal-keramičkih krunica i mostova koje u podlozi imaju metalnu leguru, cirkon-keramičke krunice u podlozi imaju cirkon na koji je nanesena keramika. Keramika i cirkon propuštaju svjetlost kao prirodni zubi što tako izrađenim krunicama i mostovima daje izuzetno prirodan izgled i ljepotu. Još jedna vrlo važna osobina cirkon-keramike jest ta da je potpuno biokompatibilna, odnosno da ne izaziva nikakve alergijske ili toksične reakcije organizma za razliku od metalnih legura koje u određenom broju mogu izazvati takove reakcije organizma.  

Izrada cirkon-keramičkih krunica malo je kompliciranija iz laboratorijskog aspekta stoga je i nešto skuplja od metal keramičke krunice.

U Dental Esthetic Centru otisak za izradu zubnih krunica od cirkon-keramike uzimamo pomoću standardne otisne mase koja je najpreciznija metoda (druga opcija je digitalni otisak u ustima koji je približno precizan kao otisak otisnim masama). Otisak koji se uzme šalje se u dentalni laboratorij gdje se digitalno skenira izliveni model i sama baza izrađuje se u CAD-CAM sustavu. CAD/CAM tehnologija– tehnologija koja olakšava stvaranje protetskih nadomjestaka savršenog oblika i veličine koji estetski zadovoljavaju svaku potrebu. Ovakva tehnologija, uz izuzetnu preciznost, odlikuje se i u brzini proizvodnje.

Sam proces izrade cirkon-keramičke krunice, s uključenim probama, traje prosječno 3-4 posjete.

 

Vijek trajanja zubnih krunica individualan je i razlikuje se od pacijenta do pacijenta. Ovisi o kvaliteti materijala i pravilno pripremljenog zagriza, iskustvu i znanju stomatologa koji ih izrađuje, kao i o redovitim kontrolnim pregledima. Pravilno i redovito održavanje oralne higijene utječe na dugotrajniji vijek zubnih krunica.

 

Imate oštećen ili estetski neprivlačan zub? Preporučujemo zubne krunice čiju kvalitetu možemo garantirati! Ovim protetskim nadomjestkom trajno ćemo vratiti prirodan izgled Vašim zubima i njihovu funkcionalnost, koristeći vrhunsku tehnologiju i materijale za izradu!