ESTETSKI ISPUNI


Estetske ispune (bijele plombe) primjenjujemo pri restauraciji karijesom izgubljenog zubnog tkiva. Kod izrade estetskih ispunana zubima u Dental esthetic centru koristimo najsuvremeniju adhezivnu tehnologiju sa estetskim kompozitnim i stakleno-jonomernim materijalima od provjerenih svjetskih proizvođača.
Rekonstruiramo imodeliramo sve kvržice i udubine na zubu i izrađujemo svaki detalj, tako zubu dajemo izvorni oblik i funkciju.

Nakon izrade ispuna (plombiranja) zub izgleda potpuno prirodno i lijepo kao kad je izrastao.

Ovako kvalitetno izrađeni estetski ispuni mogu trajati u ustima preko 10, pa i 20 godina što vam možemo potvrditi na temelju našeg dugogodišnjeg iskustva u praksi i izradi nekoliko tisuća estetskih ispuna.

Odstranjivanje karijesa i restauracija zubnog tkiva estetskim adhezivnim materijalimaZa oko 45 minuta, uz lokalnu anesteziju, dobijete zub koji estetski i funkcionalno izgleda i služi kao da nikada nije imao karijes uz trajnost preko 10 godina.

 

 

Zamjena postojećih amalgamskih ispuna

Za razliku od klasičnih amalgamskih plombi, kod preparacije zuba za adhezivne estetske materijale za restauraciju zuba, uklanjamo samo dio zuba zahvaćen karijesom i na taj način maksimalno štedimo zubno tkivo jer se adhezivni materijali kemijski vežu za zdravi dio zuba i nije potrebno raditi nikakve dodatne retencije u zdravi dio zuba.

Kod primjene klasičnog amalgamskog ispuna (srebrena plomba) moramo ukloniti i znatan dio zdravog zubnog tkivazbog toga što malgamski ispun mora imati određenu veličinu i pravilan (pravokutni) oblik da bi se zadržao u zubu jer nema sposobnost kemijskog vezivanja za zubno tkivo nego se samo mehaničkom frikcijom drži u zubu. To je sa stajališta moderne estetske stomatologije potpuno nepotreban, štetan i trajni gubitak zdravog zubnog tkiva.Danas se zna da svi vodeći svjetski medicinski eksperti ne preporučuju primjenu amalgama jer u sebi sadrži veliki postotak žive, a također sa preporuča i zamjena postojećih amalgamskih ispuna estetskim kompozitnim i stakleno-jonomernim ispunima.

Smatramo da ne treba posebno naglašavati da su adhezivni estetski ispuni (bijele plombe), za razliku od amalgamskih ispuna, estetski apsolutno superiorni.

Zamjena postojećeg amalgamskog ispuna -izrađen svaki detalj na zubu tako da zub  izgleda maksimalno prirodno i lijepo.