CIRKON - KERAMIČKE KRUNICE I MOSTOVI


Cirkon-keramičke krunice i mostovi su zadnjih 15 godina postali zlatni standard u izradi estetskih zubnih nadomjestaka. To je danas, u suvremenoj stomatologiji, materijal izbora za izradu vrhunskih estetskih i maksimalno preciznih protetskih radova.

Cirkon-keramičke krunice i mostovi u podlozi imaju cirkon na koji se modelira zubna keramika. Keramika i cirkon propuštaju svjetlost kao prirodni zubi što tako izrađenim krunicama i mostovima daje im izuzetno prirodan izgled i ljepotu. Kompjutersko dizajniranje i CAD/CAM tehnologija omogućava nam iznimnu preciznost pri izradi  cirkon-keramičkh krunica i mostova.

Rubno zatvaranje odnosno veličina prostora na spoju između cirkonske podloge i ostatka brušenog zuba kod cirkon-keramičke krunice iznosi samo 5 mikrona, dok je kod metal-keramičke krunice 20 mikrona, dakle 5 puta je veća preciznost cirkon-keramike. Znatno je veća preciznost i kod kontakata sa zubima iz suprotne čeljusti kod cirkon-keramičkih krunica i mostova što je izuzetno važno za pravilnu funkciju žvačnog sustava.   

Iznimna preciznost rubnog zatvaranja i kontakata sa zubima suprotne čeljusti čini najvažniju prednost pri izboru cirkon-keramičkih krunica i mostova u odnosu na metal-keramičke krunice i mostove.