ESTETSKA STOMATOLOGIJA


Ljudje si nas najprej zapomnijo po našem nasmehu!

Vsi vemo, kako pomemben je lep nasmeh, tako za naš osebni občutek zadovoljstva in samozavesti kot tudi za vsakodnevno komuniciranje.

Ali ste vedeli, da je po najnovejših raziskavah neprivlačen nasmeh resna ovira za uspeh na poslovnem in zasebnem področju?
Sodobna družba se danes namreč bolj kot kdaj koli prej ukvarja z zdravo prehrano, zdravim življenjskim slogom in privlačnim videzom.

Z estetskim zobozdravstvom razumemo ustvarjanje lepega nasmeha.

To pomeni predvsem lepo in skladno podobo, na podlagi naravnega vzorca.

Narava nam ponuja vso svojo lepoto, človek pa jo lahko razlaga individualno in jo popravlja po lastni presoji.

To kar je lepo, je tudi funkcionalno, in kar je funkcionalno, je tudi lepo. To sta dve neločljivi načeli in pojava v človekovem telesu. Te predpostavke segajo v čas slavnega Leonarda da Vincija, zahvaljujoč današnji sodobni znanosti in tehnologiji pa so tudi znanstveno potrjene.

To je temeljna doktrina strokovnjakov centra Dental esthetic pri vsakdanjem delu z našimi pacienti.

Estetsko zobozdravstvo delimo na belo in rožnato estetiko (white and pink estetics):

 

Bela estetika – pomeni estetiko samega zoba

Sodobna zobozdravstvena znanost in tehnologija nam danes omogočata rekonstruiranje ali ustvarjanje popolnoma novih zobnih enot z absolutno naravnim estetskim in funkcionalnim vzorcem.

Pri tem uporabljamo estetske materiale, ki so po svoji kemični sestavi in fizikalnih lastnostih skoraj identični naravnemu zobnemu tkivu.

V ta namen nam služijo znanja in tehnike restavrativnega zobozdravstva, zobne protetike, implantologije, oralne kirurgije in ortodontije.

 

 

Rožnata estetika - pomeni izgled dlesni (gingiva, obzobna tkiva) in razmerje zob in dlesni glede na usta.

Dlesni morajo biti rožnate barve, s hrapavo, pomarančni lupini podobno površino, ob dotiku ne smejo krvaveti. Takšen videz je odraz zdravja in pravilnega delovanja dlesni.

Zdrave in lepe dlesni okoli zob morajo imeti pravilno in simetrično polkrožno obliko brez kakršnih koli gub, razpok ali
Zadebeljene, otečene dlesni rdeče ali modro vijolične barve, nepravilne oblike, ki ob dotiku krvavijo, niso videti lepo in jih je obvezno potrebno zdraviti. To so osnovni znaki vnetja dlesni in parodontoze, ki je ena najbolj razširjenih kroničnih vnetnih bolezni človeštva in jo je treba zdraviti!

Tu se vključi parodontologija, izjemno močna in učinkovita veja v zobozdravstvu, ki danes uspešno zdravi bolezni dlesni in obzobnih tkiv.

Z uporabo estetskih parodontoloških posegov lahko popravimo estetske pomanjkljivosti dlesni v razmerju do zob in ustnic in s tem pridobimo najboljšo možno rožnato estetiko lepega nasmeha..