ESTETSKA STOMATOLOGIJA


Naš osmjeh prvo je po čemu nas pamte!    

Svima nam je dobro poznata važnost lijepog osmjeha, kako za naš osobni osjećaj zadovoljstva i samopouzdanja, tako i u svakodnevnoj komunikaciji. No, jeste li znali da najnovija istraživanja pokazuju  da neatraktivan osmjeh može biti ozbiljna prepreka u privatnom i poslovnom uspjehu? Naše društvo je više nego ikada zaokupljeno zdravom prehranom, zdravim stilovima života i atraktivnim izgledom.

Pod estetskom stomatologijom podrazumijevamo kreiranje lijepog osmijeha. Estetika podrazumijeva lijepo i skladno, a prirodni uzorak je osnova estetske stomatologije. Priroda nam je ponudila svu ljepotu, a čovjek je može individualno interpretirati i blago korigirati po svojim vlastitim nahođenjima.

Ono što je lijepo to je i funkcionalno, a ono što je funkcionalno je i lijepo. To su dva neraskidiva principa i fenomena u ljudskom organizmu. Ovi postulati datiraju još od legendarnog Leonarda da Vincija, a zahvaljujući današnjoj modernoj znanosti i tehnologiji u dijagnostici i analizi funkcije i estetike su znanstveno i potvrđeni. To je temeljna doktrina stručnjaka u Dental esthetic centru u svakodnevnom radu s našim pacijentima.

 

Estetsku stomatologiju dijelimo na white and pink (bijelu i ružičastu) estetiku.

 

White estethic podrazumijeva estetiku samoga zuba.  

Suvremena stomatološka znanost i tehnologija nam omogućavaju da danas možemo rekonstruirati ili izraditi potpuno nove zubne jedinice po apsolutno prirodnom estetskom i funkcijskom uzorku. Pri tome koristimo estetske  materijale koji su po svom kemijskom sastavu i fizikalnim svojstvima gotovo identični prirodnom zubnom tkivu. U tu svrhu nam služe znanja i tehnike restaurativne stomatologije, stomatološke protetike, implantologije, oralne kirurgije i ortodoncije.

 

 

 

 

Pink estethic podrazumijeva izgled zubnog mesa oko zuba (gingiva, desni) i odnos zubi i zubnog mesa prema usnicama.

Zubno meso mora biti ruzičaste boje, površina mora imati teksturu kore narandže i ne smije krvariti pri dodiru. To je ujedno i odraz zdravlja i pravilne funkcije zubnog mesa. Zdravo i lijepo zubno meso, u području oko zuba, mora imati imati pravilan i simetričan polukružni oblik bez bilo kakvih nabora, rascjepa ili zadebljanja. Ako je zubno meso zadebljalo, crvene ili plavo ljubičaste boje, nepravilnog oblika i krvari na dodir, ne izgleda lijepo. To su osnovni znakovi upale zubnog mesa i parodontoze koja je jedna od najraširenijih bolesti čovječanstve i koju obvezatno treba liječiti!

Tu se uključuje parodontologija kao vrlo moćna i efikasna grana stomatologije čijim protokolima danas uspješno možemo liječiti bolesti zubnog mesa i pričvrsnog aparata zuba. Primjenom estetskih parodontoloških tretmana možemo ispravljeti i estetske nedostatke zubnog mesa u odnosu na zube i usnice tako da dobijemo maksimalnu pink estetiku lijepog osmjeha.